19 ian. 2011

Un dulce pentru fiecare zi

Crema de cacao

Ingrediente: 4 oua, 80g cacao,80g zahar, 1,5 l lapte, 40g unt, un sfert de ciocolata simpla si un sfert de ciocolata alba

Mod de preparere: Fierbi laptele , adaugi cacao si mai dai un clocot, apoi lasi deoparte. Separat, freci galbenusurile cu zaharul , apoi le adaugi peste laptele racit. Intr-un vas asezat la fiert in altul , in baie de apa , pui la topit untul si ciocolata. Cand s-au topit , adaugi compozitia cu lapte , amesteci bine cu telul si lasi sa fiarba la foc mic pana se ingroasa. Torni aopi crema in castroane mici si o lasi la rece. O poti servi cu frisca deasupra si ciocolata rasa.

SUPER BUN.

Ce mancam azi?

Pui cu smantana si cartofi la cuptor

Ingrediente: 1 piept pui , 2 cepe, 5 cartofi, 200g smantana, o lingurita faina, 200g cascaval, sare si piper

Mod de preparare: Dezosezi pieptul de pui si il tai bucatele mai mici. Le asezi intr-o tava ,adaugi o lingura de ulei , condimente dupa gust si il lasi 15 minute in cuptor. Intre timp , tai bucatele ceapa si cartofi si le rumenesti pe jumatate. Le adaugi peste pui si le mai lasi la cuptor 15 minute apoi torni deasupra smantana in care ai amestecat faina si cascavalul. Le mai lasi 20 de minute la cuptor si e gata. Se serveste cald.

Pofta buna!!!