27 ian. 2011

Salata de ton cu porumb

Ingrediente: 2 cutii ton in apa sau in suc propriu , 1 cutie porumb , 1 ceapa mare , 200g maioneza , suc de lamaie

Mod de preparare: Se scurge bine tonul de apa (eu il scurg in mana bine de tot), peste ton se adauga porumbul scurs si el si ceapa tocata marunt . Compozitia se amesteca cu maioneza , sare si suc de lamaie. La sare trebuie sa ai grija ca in general pestele este deja sarat. Noi mancam aceasta salata pe paine prajita , este delicioasa.
Va urez pofta buna!!!

Oliver Shanti - NEW AGE sau o apropiere mai mare de spiritualitate

     Oliver Shanti  nascut  la Ulrich Schulz pe16 noiembrie 1948 în Hamburg, cunoscut mai târziu ca Oliver Serano-Alve, este un muzician New Age
Fondator al trupei ,,Inkarnation,,  care a fost iniţial bazat pe muzică meditativă, şi mai târziu transformat în "Oliver Shanti & Friends". Din cauza de indisponibilitate a lui Oliver, restul grupului  continuă cu multi-instrumentalistul Margot Reisinger (cunoscut anterior ca Margot Vogl şi Margot Shanti)
Două piese de Oliver Shanti & Friends au fost prezentate în compilaţii Buddha Bar: "Onon Mweng (Rainbird)" în Buddha Bar compilarea II produse de Claude Challe şi "Sacral Nirvana" în Buddha Bar compilare III. Partea introductivă si instrumentala "Sacral Nirvana", efectuate cu sonor instrumental indian, a fost remixat de DJ Stone într-o versiune noua numita "Infinity''

      Oliver Shanti! Nu voi insista asupra vietii lui private, care este un dezastru total. In 2002 autoritatile germane au emis un mandat de arestare pe numele lui, fiind acuzat de abuzuri asupra a 314 minori, cu o recompensa de 3000. Shanti si trupa au fost daţi dispăruţi în acel moment,  dar a fost prins in data de 29 iunie 2008 in Lisabona Portugalia. A incercat sa se sinucida, dar nu a reusit si pe 4 decembrie 2009 a primit o pedeapsa de 6 ani si 10 luni, după ce tribunalul din Munchen l-a condamnat, avand 76 de capete de acuzare de abuz sexual.
       Dar sa revenim la muzica lui. Este superba. Cu adevarat superba. Pentru cei care sunt familiarizati cu stilurile new age si meditative nu mai trebuie sa spun nimic despre el.

Mai citeşte lumea ?

Uneori cortexul meu face asocieri ciudate pentru alţii, extrem de normale mie. A încetat să mă surprindă lucrul acesta cu mult timp în urmă. Acum mă bucur că am o lume doar a mea !!! Aproape de fiecare dată când iau în mână o carte , de niciunde parcă, iniţial în surdină apoi din ce în ce mai clar şi desluşit se aude o melodie ! Niciodată aceeaşi ! Fiecare titlu parcă îşi alege „sunetul ”… Este foarte adevărat că unele „nu-mi cânta” deşi prezentarea sau autorul m-au atras . În aceste situaţii închid cuminte povestea între coperti şi merg mai departe. Nu am mult de mers, staţi liniştiţi, muzica mea e la “următoarea oprire”. A fi diferit nu este neapărat un lucru rău ! J
Îmi place foarte mult cum scrie dna Ileana Vulpescu… Am avut ocazia s-o ascult la Teatrul de Vara din Costineşti cu ani buni în urmă, povestind despre cum scrie, învaţă, ascultă, iubeşte, speră, despre pacea şi neliniştea unui scriitor. Îmi amintesc că era o noapte perfectă de vară şi doar marea îşi urma nestingherită zbaterea pentru că noi cei prezenţi eram muţi…În topul preferinţelor mele dintre scrierile domniei sale se află Arta Conversaţiei…Oamenii dragi din jurul meu ştiu acest lucru - îi iubesc şi pentru asta – şi de fiecare dată când vreo editură retipăreşte romanul cineva îşi aduce aminte şi primesc un dar drag…Fără să vreau ştiu pasaje întregi din ea şi recunosc că este una din cărţile pe care de fiecare dată o recitesc cu aceeaşi febrilitate ca prima oară ! Aş trece-o fără discuţie pe o listă cu lucruri de făcut în viaţă : de citit !
Oricâtă pasiune ar exista între un bărbat şi o femeie, judecata îşi situează la un moment dat partenerul numai pe verticală. Acest moment nu poate fi evitat. Nici pasiunea cea mai mare nu absolvă pe nimeni de această poziţie esenţial umană. Ceea ce îţi rămâne dintr-un om e ceea ce-l abstrage din animalitate: gândirea lui, cuvintele, gesturile. Orizontalitatea erotică este cel mai perisabil element al unei legături. Ai să vezi, într-o zi, că numai spiritualitatea rămâne dintr-o iubire
Spor la citit !

ps - pt mine,
suna  ... asa

Buddha Bar - Concept creat de un roman

 Raymond Visan este un nume foarte cunoscut in lumea mondena franceza. Succesul sau are doua repere  restaurantul si clubul de noapte exclusivist Buddha Bar din Paris si compilatiile muzicale cu acelasi nume care au facut ocolul lumii. Putina lume stie ca la origini el are radacini romanesti. Doar numele il da de gol. Tatal sau s-a nascut in Romania iar fiul vorbeste cu drag despre aceasta tara chiar daca nu cunoaste prea bine limba.
Revolutia lui Raymond Visan in lumea mondena internationala a inceput acum un deceniu. Totul a pornit de la calatoriile sale prin Asia si America de Sud la care s-au adaugat spiritul sau de initiativa si creativitatea.
"Imi place sa creez concepte noi"' spunea el. "Imi place atunci cand imi vine cate o idee traznita pe care apoi o transform in realitate. Asta e o adevarata provocare".
Succesul sau are trei componente - mancarea buna muzica cool si spatiul confortabil amenajat in culori calde.
"Obiectivul meu a fost sa concep un restaurant unde sa poti manca si unde totodata sa ai impresia ca esti intr-un club de noapte unde vrei sa stai pana tarziu chiar daca a doua zi te duci la serviciu"' explica el.
Conceptul a avut mare priza la public si astfel Visan a devenit in curand patronul celor mai sic patru localuri din Paris - cunoscute in cercurile de clienti fideli drept "cele patru B-uri" ("The four Bs"). Toata lumea buna din capitala Frantei de la afaceristi pana la sportivi a intrat cel putin o data in Buddha Bar' Barfly' Barrio Latino si Barlotti.
Succesul urias al conceptului in Paris a atras extinderea la nivel international cu cate un local in Los Angeles New York si Beirut.
Elementul de referinta si preferatul clientilor ramane insa Buddha Bar situat in apropiere de renumita Place de la Concorde.
Aproape fiecare documentar despre Paris realizat in ultimii ani de televiziunile americane dedica timp acestui local si fondatorului sau.
Buddha Bar a devenit de altfel preferatul celebritatilor din toata lumea. Bill Clinton, Ben Affleck, Johnny Depp sau Brad Pitt sunt doar cativa dintre clientii sai iar Madonna vine special la Paris macar o data pe luna ca sa ia masa acolo. Din 2002 localul a fost ales de mai multi creatori de moda pentru a-si prezenta colectiile la inceput de sezon. in vara aceluiasi an emisiunea "Latino Mag" de pe canalul francez de televiziune TF1 s-a transmis din Barrio Latino si a avut un succes considerabil.
De la parfumuri la mirodenii
Inainte de a-si face un nume in lumea mondena Visan a lucrat multa vreme in comertul cu textile si parfumerie. Aceasta activitate spune el precum si educatia primita in familie i-au antrenat simturile. Asta l-a ajutat sa se descurce cand a venit vorba de bucatariile din restaurantele sale. Este important sa stii cum sa combini aceste ingrediente mai ales cand in meniul restaurantului exista specialitati de genul: Curry Shrimp in Banana Leaf' Seared Sesame Tuna with Shitake Vinaigrette sau Crispy Cod with Tamarind Sauce.
"Dupa 16 ani de munca in domeniul parfumeriei am vrut sa fac ceva complet diferit"' spune el.
A pornit la drum fara o experienta in domeniu. Nu stia nimic despre o astfel de afacere pana cand a preluat franciza unui restaurant tipic american din Los Angeles - Hollywood Canteen  la inceputul anilor '90. La scurt timp inspirat de unul din filmele sale preferate' Barfly' Visan a deschis restaurantul cu acelasi nume. A fost primul restaurant din Paris in care un DJ mixa live.
Un an mai tarziu lansa Buddha Bar animat de dorinta de a face cat mai cunoscuta bucataria californiana. Localul este renumit pentru faimosul cocktail cu acelasi nume servit dintr-un pahar in forma de lalea si care se bea cu paiul.
Ecou muzical
Restaurantele lui Visan nu numai ca au revolutionat viata mondena din marile orase ale lumii dar au avut ecou si in lumea muzicala. Cei care nu au fost niciodata in localurile sale sunt familiarizati sau au auzit macar de albumele Buddha Bar.
Visan a infiintat o casa de discuri care scoate pe piata renumitele compilatii. Chiar de la crearea ei' "George V Records" a declarat ca are ambitii in materie de creatie si productie in intreaga lume. Tineri compozitori talentati au acum contracte semnate cu casa de discuri' iar melodiile lor se gasesc pe compilatii vandute in mii de exemplare.
Unul dintre artistii reprezentati de aceasta casa de discuri este David Visan fiul lui Raymond. Acesta poate fi vazut adesea la pupitrul de mixaj din restaurantele pariziene ale tatalui sau.
"George V" are si o editura cu propriul sau catalog de publicatii originale. Aici au aparut opere precum "Crystal Hearts"' "Marie"' "Warm Nights"' "Opium"' "Puerto Limon" din care au fost reproduse fragmente pe compilatiile chill out in Paris - Buddha Bar si Barrio Latino.
"Imi doresc sa popularizez acest tip de muzica si sa transform George V Records intr-o casa de discuri adevarata"' marturiseste Visan. "incerc sa ii fac pe oameni fericiti. Numai cand reusesti asta ai cu adevarat succes".
Pentru el succesul a venit pe doua planuri in orase in care notorietatea nu este usor de obtinut. Legaturile sale cu Romania sunt deocamdata mai mult pe plan muzical si afectiv. Muzical pentru ca albumele sale sunt la mare cautare si aici. Anul acesta un post de radio bucurestean a sarbatorit cea mai lunga zi din an cu muzica de pe compilatiile Cafe del Mar si Buddha Bar. Legatura pe plan afectiv tine de radacinile sale romanesti.
Ramane de vazut cand se va deschide si primul Buddha Bar din Romania. Cu siguranta ca atunci Raymond Visan va iesi din anonimat si in tara tatalui sau si va adauga un nou succes notorietatii sale internationale.

Aproape necunoscut în România, dar foarte apreciat în lume, mai ales în Franţa, Raymond Vişan a murit pe data de 15 octombrie 2010 la New York, în urma unui infarct, la vârsta de 60 de ani. Milionarul de origine română, care făcea parte din lumea mondenă a Parisului, este cel care a inventat conceptul Buddha Bar, compilaţiile lui muzicale, plus celelalte idei, fiind cunoscute şi apreciate în mod deosebit.
Potrivit reprezentanţilor familiei, afacerea de milioane de euro a lui Vişan (baruri, hoteluri, SPA-uri, dar şi unele drepturi de autor asupra muzicii de relaxare) va fi preluată şi administrată de soția sa, Tarja.

S-a întâmplat astăzi

Evenimente
98: După moartea lui Nerva pe tronul Imperiului Roman a urcat Marcus Ulpius Traianus (98 - 117). În timpul domniei lui, Imperiul Roman a căpătat cea mai mare extindere teritorială. În 106 intră în componența sa și Dacia
1343: Papa Clement al VI-lea emite bula papală Unigenitus
1695: Mustafa al II-lea devine sultan al Imperiului Otoman, după moartea lui Ahmed al II-lea
1785: Este fondată Universitatea din Georgia
1880: Lui Thomas Edison i-a fost acordat brevetul de invenție pentru sursa sa de iluminare incandescentă
1915: Marina Statelor Unite ocupă Haiti
1973: La Paris, a fost semnat acordul de pace care a dus la încheierea Războiului din Vietnam
1988: Inaugurarea Bibliotecii Române din Paris
Nașteri
1829: Isaac Roberts, astronom englez (d. 1904)
1832: Lewis Carroll (Charles Lutwidge Dodgson), scriitor, matematician englez (d. 1898)
1891: Ilya Ehrenburg, scriitor și publicist rus (d. 1967)
1935: Vasile Grigore, pictor român
1980: Marat Safin, jucător rus de tenis
Decese
98: Nerva, împărat roman (n. 30)
1814: Johann Gottlieb Fichte, filosof german (n. 1761)
1860: János Bolyai, matematician, violonist maghiar (n. 1802)
1901: Giuseppe Verdi, compozitor italian (n. 1813)
1972: Mahalia Jackson, cântăreață de jazz (n. 1911)
2010: Jerome David Salinger, scriitor american (n. 1919)
Sărbători
Zi de comemorare a celor șase milioane de evrei și alte victime ale Holocaustului nazist din timpul celui de-al Doilea Război Mondial proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite
În calendarul romano-catolic: Sf. Angela de Merici, fecioară (1470-1540)