3 feb. 2011

VITEL CU CIUPERCI

INGREDIENTE:

750 g carne, 400 g ciuperci, 1 lingură unt sau untură, 1 linguriţă făină, 1 păhărel vin, 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă, 1 linguriţă bulion, 1 ceapă mică, sare.

MOD DE PREPARARE:

Se taie camea de viţel în bucăţele potrivite. Se pun într-o cratiţă să se prăjească cu o lingură de unt sau de untură şi o ceapă tăiată mărunt. Se spală ciupercile şi se taie în feliuţe subţiri. Când carnea este bine rumenită, se pun ciupercile şi se amestecă uşor cu o lingură de lemn, până ce încep să piardă din umezeală. Se presară cu făină şi se amestecă din când în când cu lingura la foc potrivit, până ce începe şi făina să se îngălbenească. Se toarnă vinul şi zeama de carne, în care s-a amestecat o lingură de bulion de roşii. Se potriveşte de sare. Se acoperă, se dă la cuptor, se ţine să fiarbă la foc potrivit.


Pofta buna!!!

SALATA RUSEASCA

Ingrediente:
300 g cartofi , 1 morcov, o mana de fasile verde , o mana de mazare , 2 oua rascoapte , 1 lingurita mustar , ulei , otet , sate si piper.
Mod de preparare:
Se pun într-un castron cartofii şi morcovii fierţi, tăiaţi în cuburi mici, fasole verde şi albuş de ou răscopt, tăiate în bucăţele mici, mazăre boabe. Separat se face următorul sos: se trec prin sită gălbenuşurile răscoapte, se amestecă cu puţin muştar, se adaugă sare şi ulei, puţin câte puţin, ca la orice maioneză. Se subţiază cu lămâie sau cu oţet. Când este gata, se toarnă peste zarzavatul tăiat. Se amestecă şi se lasă la o parte un sfert de oră, pentru a se îmbiba bine cu sos. Apoi se gustă şi se potriveşte de acru şi de sărat. Se aşază pe farfurie şi se acoperă cu sos maioneză .


Pofta buna!!!