18 ian. 2011

Sopteste-un gand!


Le-aud ...
Le-aud mereu ..
Nu stiu de ce
Sunt numai eu.
Sopteste ...
Sopteste cineva ..
Se aude-o voce
Undeva ...
E vocea dinauntrul meu
Care-mi sopteste mereu
Sa tac
Si sa gandesc
S-ascult
Sa nu vorbesc !
Se-aud ganduri ...
Se-aud soapte ..
Se-aude cum sopteste-un gand :
Sa tac
Sa nu vorbesc
S-ascult
Si sa privesc !

Un dulce pentru fiecare zi


Desert cu iaurt

Ingrediente: 250g mascarpone , 250 ml iaurt , 2 mere felii , 3 oua , 5 linguri de zahar , 1 lingura faina , unt , 2 linguri zeama de lamaie , 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare: Se pun crema de branza , iaurtul , cele 3 galbenusuri , 4 linguri de zahar si faina intr-un blender . Amestecam continutul pana capata un aspect cremos apoi se adauga esenta se vanilie . Se bat albusurile spuma cu 1 lingura de zahar , apoi se adauga restul de compozitie cremoasa si se amesteca pana la omogenizare . Merele se curata , se taie felii si se stropesc cu zeama de lamaie , dupa care se aranjeaza intr-o tava rotunda , se toarna aluatul cremos peste mere si se coace la foc moderat 30 de minute. Se serveste fierbinte sau rece direct din tava fara a fi rasturnat.

Va urez pofta buna!!!

Ce mancam azi?

Pui invelit in bacon

Ingrediente: 10 felii de bacon , 1 piept de pui , 10 feliute subtiri de cascaval , sare si piper.

Mod de preparare: Pieptul de pui se taie felii subtiri si late de 5 cm , apoi se sareaza. Se ia cate o felie de bacon , peste care se pune o felie de piept si o felie de cascaval , se ruleaza si se prind cu o scobitoare . Apoi toate rulourile se pun intr0un vas yena si se introduc la cuptor (temperatura medie) circa 30 de minute. Sunt grozave , eu le-am incercat . Se pot servi alaturi de cartofi natur.

Va urez pofta buna!!!

Mai citeşte lumea?

Oricat de ciudat ar parea, prin natura muncii, particip la targuri de carte, si nu ma pot abtine a fi surprinsa cand vad totusi cata lume vine la o astfel de manifestare! Si cu siguranta daca ai dori sa faci un sondaj aici e locul potrivit - toate categoriile de varsta, sex, pregatire,culoare, locatie, orientare spirituala si nu numai!!! Deci, astept cu emotie zilele acestea cand este un adevarat rasfat pe care mi-l ofer si nu mai scanez permanent finantele ci imi cumpar carti, hrana pentru minte si suflet ! Ma simt ca un copil intr-o cofetarie de lux care nu stie ce bomboane sa isi aleaga si ce prajitura sa ii mangaie suav papile gustative! Sunt acolo - de toate marimile si culorile, mai mari ori mai micute, mai tinere ori trecute prin mintea a multe generatii, scriitori consacrati si autori ce-si cauta calea, in forme clasice ori futuriste, cu coperti catifelate si cu pagini din cea mai fina hartie, si mai este si mirosul - palpabil aproape, de cerneala ascunsa discret in itele povestilor pe care ti le spun...
Imi place sa daruiesc carti persoanelor dragi mie, si sunt extrem de stricta cu a imprumuta, de aceea ajung uneori in situatia de a cumpara o carte decat sa o dau spre citire !!! Da, stiu, e poate neobisnuit, dar cum spunea cineva : am idei putine dar fixe! :))
Acum citesc Paradis - AL KENNEDY, roman al unei scriitoare scotiene cunoscută pentru un "intuneric ton caracteristic, un amestec de realism si fantezie". Nu am sa va spun nimic despre poveste, nici despre experientele ce le ai ca cititor, nici despre asteptari si nici despre final. Va provoc sa aveti curajul sa cititi cartea !
" ...Ei nu inteleg nici de ce trebuie sa fiu aici afara, cu o sticla goala de sirop de tuse cu gust de mure. Deci as putea foarte bine sa cobor treptele, sa-mi gasesc microbuzul si sa plec. Nu pot sa ma justific si nici nu are rost sa incerc. Nu trebuia sa vin aici. Eu nu ma duc la biserica. "