24 ian. 2011

Mai citeşte lumea?

Sunt un fan declarat al serialului Dr House !Am făcut tot felul de cercetări să pot vedea seria completă şi am văzut aproape pe nerăsuflate cele 6 serii precedente, relaxându-mă când am ajuns la zi, seria 7 în desfăşurare ! Bine, acum a apărut altă problemă serialul se difuzează săptămânal şi eu nu prea am răbdare! Îmi place tare mult personajul şi în secret îmi doresc ca un astfel de doctor să existe în realitate! Mă amuză teribil reacţiile de genul “cel mai cuuul serial“ cum scria un puşti într-un comentariu!!! Am bănuit puşti pentru că îmi place să cred că o persoană matură ar lăsa un alt gen de comentariu ! Poate că sunt răutacioasă dar eu aş restricţiona un picuţ accesul pe site-ul respectiv !! În fine, concluzia este că îl apreciez foarte mult pe dl Hugh Laurie, şi probabil cum face orice fan care se respectă am încercat să aflu cât mai multe despre el. Apariţii a mai avut în tot felul de filme, însă Dr House mie îmi pare a fi “rolul vieţii sale “. Şi  aşa am aflat că în tinereţe a scris o carte ! Am tot căutat să văd dacă la noi a editat cineva cartea. Am găsit o notiţa şi am început să fac planuri - la Târgul Gaudeamus îmi cumpăr cartea ! Am avut ceva emoţii până s-a deschis târgul şi din prima zi am reperat “locul cu pricina “. Fireşte, ca lucrurile să decurgă cum trebuie, de fiecare dată când ajungeam, fie nu aveau cartea, fie aveau exemplare compromise, fie nu aveam bani potriviţi !!!!! Ca să nu lungesc vorba, am reuşit în ultima zi de târg să îmi cumpăr cartea. Recunosc meritul editorilor pentru felul în care au prezentat publicului romanul.   De fiecare dată după un târg, îmi sortez “captura “ şi îmi aleg câte o carte cu care să încep, daaaaar, de data aceasta am ştiut că voi sări peste acest tipar şi am să citesc Traficantul de arme.   Mărturisesc că  m-a prins de la primele pagini, astfel încât am luat-o după mine şi în vacanţa de Crăciun şi nu am avut stare până nu am terminat-o ! Este scrisă parcă în stilul Dr House, spumoasă, antrenantă, ironică, intrigantă şi fooooarte alertă !
„Ca scriitor, domnul Laurie este inteligent, fermecător, cordial, sigur pe el (dacă mai este nevoie) şi îndrăzneţ“, este de părere Christopher Buckley, în The New York Times Book Review
„Cel mai amuzant şi mai fermecător roman pe care l-am citit în ultimii ani“, spune şi actorul şi prezentatorul britanic Stephen Fry.
Spor la citit !


Un dulce pentru fiecare zi

Crema de zahar ars

Ingrediente: 1l lapte , 6oua , 250g zahar si un pliculet zahar vanilat

Mod de preparare: Se pun 4 linguri de zahar intr-o cratita la foc mic.Cand zaharul se topeste rotiti cratita in asa fel incat zaharul sa acopere toti pereti cratitei.Lasati sa se raceasca , iar sebarat amestecati cu mixerul ouale , laptele, zaharul si zaharul vanilat .Puneti compozitia in cratita si o dati la cuptor , la foc mic, pentru 30 minute, pana se intareste. La sfarsit se baga la frigider si se serveste rece.

Pofta buna!!!

Ce mancam azi?

Azi la servici am mancat peste pane cu legume la tigaie...mmmm...o bunatate.
Pestele pane cred ca toata lumea stie sa-l pregateasca: pangasius dat prin faina cu ou si prajit.
Pentru legume la tigaie ai nevoie de urmatoarele: o ceapa , un ardei rosu , ciuperci proaspete , o vanata subtire , un dovlecel. Se taie marunt ceapa si ardeiul si se calesc in putin ulei , se adauga dovlecelul si vanata taiate felii subtiri si la sfarsit ciupercile . Se condimenteaza cu sare si piper .
Sunt grozave.
Va urez pofta buna!!!

Diminetile de luni

Cine nu uraste diminetile de luni? In fiecare dimineata de luni ,cand alarma suna la ora 6.00, ma intreb de ce . Cu greu imi dau seama ca, de fapt, week-end-ul a trecut si incepe o noua saptamana. Din tot ritualul diminetilor mele ,singurul moment dulce, pe care il ador , este prima tigare pe care o savurez alaturi de o cafea fierbinte. Pentru mine prima tigare are cu totul si cu totul alt gust, are o anumita savoare pe care in restul zilei si-o pierde , de parca as avea un pachet special din care iau in fiecare dimineata cate o tigare.
Si pentru ca nu ajunge ca e luni dimineata , afara mai avem si "norocul" sa ninga. Frumos ,de altfel ,cand te poti bucura de acest moment , dar dupa cum toata lumea stie in Bucuresti cand ninge sau ploua tot traficul o ia razna. Autobuzele vin din ora in ora, zeci de claxoane se aud la intersectii si parca toata lumea s-a trezit cu fata la cearceaf.
Eu pot sa zic ca am norocul ca merg cu metroul, dar si aici nu prea ai liniste daca te nimeresti langa doua doamne care incep sa-si povesteasca ce-au facut in week-end. Si fara sa vrei auzi cum nepoata uneia s-a incurcat cu un tip dubios care o mananca de bani sau ca cealalta a fost in vizita la fiul ei si a gasit chiuveta plina de vase murdare..........vai!!!....ce ingrozitor...vase murdare ...ih.
Imi caut repede castile in geanta si pe muzica lui Mark Antony ma imbarbatez cu gandul ca maine e marti si iau salariu.
Din suflet va doresc o saptamana usoara, plina de satisfactii si de bucurii.

S-a întâmplat astăzi

Evenimente

41: Împăratul roman Caligula, cunoscut pentru excentricitățile sale și pentru despotism, este asasinat de Garda Pretoriană
1859: Adunarea Electivă a Țării Românești se pronunță pentru alegerea ca domn a lui Al.I.Cuza, realizându–se astfel Unirea Principatelor Române
1862: Deschiderea primului Parlament unic al României la București. Domnitorul Al.I.Cuza proclamă în mod solemn, în fața Adunărilor Moldovei și Țării Românești, "Unirea definitivă a Principatelor", iar orașul București este proclamat capitala țării.
1932: Desființarea Ordinului Iezuitilor în Spania
1984: A fost lansat pe piață primul computer Apple Macintosh
1990: Prin Decretul–Lege nr. 40 al CFSN, se adopta Imnul de Stat al României - "Deșteaptă–te, Române" (versuri de Andrei Mureșanu, muzica Anton Pann)
2010:Crina Coco Popescu în vârstă de 15 ani a escaladat cel mai înalt vârf al Oceaniei – Carstensz Pyramid (4884m) din Indonezia, devenind astfel cea mai tânără alpinistă din lume care urcă acest munte. Recordul anterior era deținut de americanca Samantha Larson care a urcat pe acest vârf în 2007 la vârsta de 18 ani.

Nașteri

76: Hadrian, împărat roman (d. 138)
1712: Frederic al II-lea, supranumit „cel Mare”, rege al Prusiei, din dinastia Hohenzolern (d. 1786)
1849: Badea Cârțan țăran român, luptător pentru indepedența românilor din Transilvania (d. 1911)
1881: Mihail Gașpar, prozator român (d. 1929)
1905: Grigore Vasiliu Birlic, actor român (d. 1970)
1921: Sorana Coroamă–Stanca, regizoare română (d. 2007)
1941: Neil Diamond, cântăreț american
1950: Daniel Auteuil, actor francez
1961: Nastassia Kinski, actriță de origine germană

 Decese

41: Caligula, împarat roman (asasinat) (n. 12)
1866: Aron Pumnul, cărturar român, lingvist, filolog, participant la evenimentele Revoluției de la 1848 din Transilvania (n. 1818)
1905: Nicolae Ionescu, publicist și om politic, membru fondator al Societății Academice Române
1920: Amedeo Modigliani, pictor italian, sculptor (n. 1884)
1965: Winston Churchill, prim-ministru al Marii Britanii, scriitor, laureat al Premiului Nobel (n. 1874)
1983: George Cukor, regizor american (n. 1899)

Sărbători

Cuv. Xenia; Sf. Mc. Vavila, Timotei si Agapie (calendar crestin-ortodox)
Sf. Francisc de Sales, episcop și învățător al Bisericii (calendar romano-catolic)
Sf. Xenia; Sf. Francisc din Sales (calendar greco-catolic)
România: Ziua Academiei de Poliție; Unirea Principatelor Române