17 ian. 2011

Globurile de aur 2011


Cea de-a 68-a editie a Globurilor de aur a avut loc duminica seara , la Beverly Hilton din Los Angeles.Marele castigator al acestei editii este filmul THE SOCIAL NETWORK (Reteaua de socializare) care a castigat 4 premii. Iata lista castigatorilor de anul acesta:

Cel mai bun film-dramă: "Reţeaua de Socializare" de David Fincher
Cel mai bun film-comedie/ musical: "The Kids are Alright" de Lisa Cholodenko
Cel mai bun actor - dramă: Colin Firth (The King's Speech)
Cea mai bună actriţă - dramă: Natalie Portman ("Black Swan")
Cel mai bun actor - comedie/ musical: Paul Giamatti ("Barney's Version")
Cea mai bună actriţă - comedie/ musical: Annette Benning ("The Kids are Allright")
Cel mai bun actor în rol secundar: Christian Bale ("The Fighter")
Cea mai bună actriţă în rol secundar: Melissa Leo ("The Fighter")
Cel mai bun regizor: David Fincher ("The Social Network")
Cel mai bun lungmetraj animat: "Toy Story 3"
Cel mai bun scenariu: Aaron Sorkin pentru "The Social Network"
Cel mai bun film într-o limbă străină: "In A Better World" (Susanne Bier, Danemarca).
Cea mai bună coloană sonoră: Trent Reznor şi Atticus Ross pentru "The Social Network"
Cel mai bun cântec original: "Burlesque - Vis împlinit" - Diane Warren ("You Haven't Seen The Last of Me")
Cel mai bun serial de televiziune - dramă: "Boardwalk Empire" (HBO)
Cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial - dramă: Katey Sagal ("Sons of Anarchy")
Cel mai bun actor în rol principal într-un serial - dramă: Steve Buscemi ("Boardwalk Empire")
Cel mai bun serial - comedie/ musical: "Glee" (20th Century Fox Television)
Cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial - comedie/ musical: Laura Linney (The Big C")
Cel mai bun actor în rol principal într-un serial - comedie/ musical: Jim Parsons ("The Big Bang Theory")
Cea mai bună miniserie TV: "Carlos"
Cea mai bună actriţă într-o miniserie de televiziune: Claire Danes ("Temple Grandin")
Cel mai bun actor într-o miniserie de televiziune: Al Pacino ("You Don't Know Jack")
Cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-o miniserie TV: Jane Lynch ("Glee")
Cel mai bun actor într-un rol secundar într-o miniserie TV: Chris Colfer ("Glee")
Premiul Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră a fost primit de actorul Robert De Niro

Un dulce pentru fiecare zi


Tort din orez si budinca de ciocolata

Ingrediente: 1.25 l lapte dulce , 6 linguri zahar , sare , 20 g orez , 50g unt , 2 plicuri budinca cacao , esenta rom , 4-5 linguri dulceata visine

Mod de preparare: In doua ibrice separate pregatesti orezul si budinca de cacao (in acelas timp), astfel: Oparesti orezul cu apa fiarta , dupa care il pui la fiert in 250 ml lapte , 4 linguri de zahar si un praf de sare.Dupa ce iei orezul de pe foc , adaugi untul , apoi jumatate din esenta de rom si amesteci bine. In acelas timp prepari budinca de ciocolata cu 1 l de lapte , dupa instructiunile de pe plic. Intr-o forma mai mica de tort (de metal , care se poate desface ulterior) , torni orezul , dupa care pui cateva lingurite de dulceata (poti pune si cateva nuci pisate) , apoi torni budinca si o lasi la racit . Dupa ce se raceste bine , scoti partea detasabila si presari pe toata suprafata fulgi de ciocolata.

Pofta buna!!!

'''PAPUSA DE CARPA''' Gabriel Garcia Marquez


Daca pentru o clipa Dumnezeu ar uita ca sunt o papusa de carpa si mi-ar darui un pic de viata, s-ar putea sa nu-i spun tot ce gindesc, in definitiv. As gindi tot ce spun. As da pret lucrurilor nu pentru cit valoreaza, ci pentru ce semnifica ele. As dormi putin, as visa mai mult, inteleg ca pentru fiecare minut cind inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cind ceilalti se opresc, m-as destepta cind ceilalti dorm. As asculta cind ceilalti vorbesc si ce m-as bucura de-o buna inghetata de ciocolata! Daca Dumnezeu m-ar cinsti cu un crimpei de viata, m-as imbraca simplu si m-as arunca pe brinci la pamint. Lasind descoperit nu numai corpul meu, ci si sufletul. Doamne, daca as avea o inima, mi-as scrie ura pe gheata si as astepta sa rasara soarele. As picta un vis de Van Gogh, iar pe stele as scrie un poem de Bendetti. Un cintec al lui Seratt ar fi serenada pe care as oferi-o lunii. As stropi cu lacrimile trandafirii, pentru a simti durerea spinilor lor si sarutul de singe de pe petalele lor Doamne, daca as avea un crimpei de viata Nu as lasa sa treaca un moment fara sa spun oamenilor ca iubesc. As convinge pe fiecare femeie sau pe fiecare barbat ca sunt favoritii mei si as trai indragostita de dragoste. Le-as dovedi oamenilor cit gresesc gindind ca inceteaza sa iubeasca atunci cind imbatrinesc, fara sa stie ca imbatrinesc numai cind inceteaza sa iubeasca. I-as darui aripi unui copil, dar l-as lasa sa invete el singur sa zboare. Pe batrini i-as invata ca moartea nu vine cu batrinetea, ci cu uitarea.. Atitea lucruri am invatat de la voi, oamenii..

Ce mancam azi?

Pulpe de pui, surpriza

Ingrediente: 2 pulpe de pui (in functie de nr de persoane)2 fasii de ficat de porc2 fasii de cascaval afumat4 fasii de ardel sau gogosar proaspatsare,piper,oregano,cimbru,4 linguri ulei,2 catei de usturoio, ceapa,50 ml vin alb, o ceasca apa .

Mod de preparare:
Dupa ce am curatat si spalat pulpele, le uscam in prosop. Dezosim pulpa doar la partea superioara. Asezam in locul osului,fasii de ficat, cascaval si ardei. Prindem cu scobitori sa dam forma initiala a pulpei.Amestecam condimentele.Pudram pulpele cu acest amestec,le rumenim usor pe ambele parti in uleiul incins,adaugam ceapa, usturoiul,vinul si apa. Acoperim vasul si lasam sa scada lichidul.Servim cu piure de cartofi sau mamaliga si salata sau muraturi.

Pofta buna!!!

Inima Perfecta


Într-o zi, un tânar s-a oprit în centrul unui mare oras si a început sa le spuna trecatorilor ca are cea mai frumoasa inima din împrejurimi.

Nu dupa multa vreme, în jurul lui s-a strâns o mare multime de oameni si toti îi admirau inima care era într-adevar perfecta.

Nu vedeai pe inima lui nici un semn, nici o fisura. Da, toti au cazut de acord ca era cea mai frumoasa inima pe care au vazut-o vreodata. Tânarul era foarte mândru de inima lui si nu contenea sa se laude singur cu ea. Când deodata, de multime s-a apropiat un batrânel. Cu glas linistit, el a rostit ca pentru sine:

- Si totusi, perfectiunea inimii lui nu se compara cu frumusetea inimii mele

Oamenii din multimea strânsa în jurul tânarului au început sa-si întoarca privirile spre inima batrânelului. Pâna si tânarul a fost curios sa vada inima ce îndraznea sa se compare cu inima lui. Era o inima puternica, ale carei batai ritmate se auzeau pâna departe. Dar era plina de cicatrice,locuri unde bucati din ea fusesera înlocuite cu altele care nu se potriveau chiar întru totul, liniile de unire dintre bucatile straine si inima batrânului fiind sinuoase, chiar colturoase pe alocuri. Ba mai mult, din loc în loc lipseau bucati întregi din inima concurenta, rani larg deschise, înca sângerânde.

"Cum poate spune ca are o inima mai frumoasa ?!", îsi sopteau uimiti oamenii…

Tânarul, dupa ce examinase atent inima batrânelului, si-a ridicat privirea si i-a spus râzând:

- Cred ca glumesti, mosnege. Priveste la inima mea - este perfecta!

Pe când a ta este toata o rana, numai lacrimi si durere.

- Da, a spus blând batrânelul. Inima ta arata perfect, dar nu mi-as schimba niciodata inima cu inima ta. Vezi tu, fiecare cicatrice de pe inima mea reprezinta o persoana careia i-am daruit dragostea mea - rupe o bucata din inima mea si i-o dau omului de lânga mine, care adesea îmi da în schimb o bucata din inima lui, ce se potriveste în locul ramas gol

în inima mea. Dar pentru ca bucatile nu sunt masurate la milimetru, ramân margini colturoase, pe care eu le pretuiesc nespus de mult deoarece îmi amintesc de dragostea pe care am împartasit-o cu cel de lânga mine…

Uneori am daruit bucati din inima mea unor oameni care nu mi-au dat nimic în schimb, nici macar o bucatica din inima lor.

Acestea sunt ranile deschise din inima mea, gaurile negre - a-i iubi pe cei din jurul tau implica întotdeauna un oarecare risc.

Si desi aceste rani sângereaza înca si ma dor, ele îmi amintesc de dragostea pe care o am pâna si pentru acesti oameni;

si, cine stie, s-ar putea ca într-o zi sa se întoarca la mine si sa-mi umple locurile goale cu bucati din inimile lor.

Întelegi acum, dragul meu, care este adevarata frumusete a inimii? - a încheiat cu glas domol si zâmbet cald batrânelul.

Tânarul a ramas tacut deoparte, cu obrazul scaldat în lacrimi.

S-a apropiat apoi timid de batrânel, a rupt o bucata din inima lui perfecta si i-a întins-o cu mâini tremurânde.

Batrânul i-a primit bucata pe care a pus-o în inima lui. A rupt apoi o bucata din inima brazdata de cicatrice si dat-o tânarului. Se potrivea, dar nu perfect, pentru ca marginile erau cam colturoase.

Tânarul si-a privit inima, care nu mai era perfecta, dar care acum era mai frumoasa ca niciodata, fiindca în inima

cândva perfecta pulsa de-acum dragoste din inima batrânelului. Cei doi s-au îmbratisat, si-au zâmbit si au pornit împreuna la drum.



E trist sa mergi in viata cu o inima întreaga în piept. O inima perfecta, dar lipsita de frumusete...



Inima ta cum este? O poti imparti cu altii?