18 ian. 2011

Un dulce pentru fiecare zi


Desert cu iaurt

Ingrediente: 250g mascarpone , 250 ml iaurt , 2 mere felii , 3 oua , 5 linguri de zahar , 1 lingura faina , unt , 2 linguri zeama de lamaie , 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare: Se pun crema de branza , iaurtul , cele 3 galbenusuri , 4 linguri de zahar si faina intr-un blender . Amestecam continutul pana capata un aspect cremos apoi se adauga esenta se vanilie . Se bat albusurile spuma cu 1 lingura de zahar , apoi se adauga restul de compozitie cremoasa si se amesteca pana la omogenizare . Merele se curata , se taie felii si se stropesc cu zeama de lamaie , dupa care se aranjeaza intr-o tava rotunda , se toarna aluatul cremos peste mere si se coace la foc moderat 30 de minute. Se serveste fierbinte sau rece direct din tava fara a fi rasturnat.

Va urez pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu