17 ian. 2011

Un dulce pentru fiecare zi


Tort din orez si budinca de ciocolata

Ingrediente: 1.25 l lapte dulce , 6 linguri zahar , sare , 20 g orez , 50g unt , 2 plicuri budinca cacao , esenta rom , 4-5 linguri dulceata visine

Mod de preparare: In doua ibrice separate pregatesti orezul si budinca de cacao (in acelas timp), astfel: Oparesti orezul cu apa fiarta , dupa care il pui la fiert in 250 ml lapte , 4 linguri de zahar si un praf de sare.Dupa ce iei orezul de pe foc , adaugi untul , apoi jumatate din esenta de rom si amesteci bine. In acelas timp prepari budinca de ciocolata cu 1 l de lapte , dupa instructiunile de pe plic. Intr-o forma mai mica de tort (de metal , care se poate desface ulterior) , torni orezul , dupa care pui cateva lingurite de dulceata (poti pune si cateva nuci pisate) , apoi torni budinca si o lasi la racit . Dupa ce se raceste bine , scoti partea detasabila si presari pe toata suprafata fulgi de ciocolata.

Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu